42 projektů pro Pardubice

Atraktivní pěší zóna Jindřišská

Jak se vám líbí pardubické pěší zóny? Chodíte tam posedět nebo se jen tak projít? Chtěli byste víc takových koutků? My ano!

Jindřišská je malá ulička v centru Pardubic. Propojuje dvě naše největší pěší zóny – třídu Míru a Karlovinu. Zatím působí trochu ušmudlaně. Moc se tam toho neděje a převážně se tudy jen prochází, případně projíždí

Těchto 135 metrů asfaltu má na víc. Šířkou je ulice srovnatelná například s Pernštýnskou na Starém městě. Je tedy ideální pro umístění předzahrádek. Potenciál má několik zdejších obchodních prostor a také místa, kde by se mohla umístit lavička, zeleň nebo třeba vodní prvek.

Nepředpokládáme, že bychom ulici celou rekonstruovali. Jednalo by se o levná, instantní opatření, spočívající zejména v úpravě režimu dopravy a dopravního značení. V Jindřišské jsme již dříve prosadili cykloobousměrku. Průjezd cyklistů bychom v nové pěší zóně neomezovali, stejně jako není omezen ani na třídě Míru nebo na Karlovině. Zásobování by bylo řešeno podobně jako na třídě Míru. Oslovíme také majitele místních nemovitostí a provozoven s nabídkou využití uličního prostoru.

Jedním z témat, které už delší dobu řešíme, je využití domu na nároží ulic U Divadla a Jindřišská (bývalý Temple Store). Objekt patří městu, které tam chce rozšířit úřad městského obvodu I. To se nám vůbec nelíbí. Proč dělat úřad z atraktivního obchodního prostoru, který může přispět k oživení ulice a navíc městu vydělávat peníze?

Za tohle ručí

Zobrazit celou mapu