Ing. Filip Vařecha

Filip Vařecha (* 1. května 1986) je zastupitelem a předsedou kontrolního výboru za Piráty na městském obvodu Pardubice V. Zároveň působí v komisi pro strategii a smart city. Je členem Pirátů Pardubicko.

Filip pochází z Pardubic a po deseti letech strávených v Praze zde znovu žije od roku 2016. Vystudoval zdejší Gymnázium Dašická a své studium završil získáním inženýrského titulu na Českém vysokém učení technickém v Praze v oboru Softwarové inženýrství. Během studií se zaměřoval na webové technologie a na metodiky řízení softwarových projektů.

Od roku 2008 je zaměstnán u softwarové společnosti zabývající se vývojem webových aplikaci. V rámci svého zaměstnání se věnuje hlavně propagaci agilních metodik vývoje sofwaru (SCRUM, Kanban) a pracuje jako fullstack web developer.

Kromě záliby v programování a softwaru obecně má také rád hudbu (je aktivním členem reggae-dub kapely Ra), počítačové hry, jógu a běhání. Během léta ujíždí na pěstování chilli paprik a na grilování.