Vyhodnocení otevřené výzvy do komisí

Piráti nerozdávají trafiky. Své zástupce v komisích, výborech a městských firmách vybíráme otevřeně. Chceme, aby v orgánech města i městských firem seděli odborníci. Proto vypisujeme otevřené výzvy, do kterých se může přihlásit každý.

V průběhu listopadu vyhodnotilo čelo pardubické pirátské kandidátky otevřenou výzvu do komisí. Seznam našich nominantů jsme 22. 11. předali radě města a v některých komisích již proběhly první schůze. V některých komisích jsme nad rámec nominace našich zástupců doporučili radě jako nezávislé odborníky další přihlášené.

Celkem se přihlásilo 41 uchazečů, někteří i do více komisí. Pro výběr uchazečů jsme si stanovili hodnoticí kritéria:

• Odbornost (formální vzdělání, praxe v oboru, zájmová činnost), celkem max. 10 bodů
  • Schopnost komunikace s piráty (znalost a ochota k používání komunikačních kanálů, dosavadní komunikace), celkem max. 10 bodů
  • Zaměření na cíl, celkem max. 5 bodů
  • Časové možnosti, celkem max. 5 bodů

Pro každou z komisí byla určena dvojice hodnotitelů. Ti prošli zaslané profily přihlášených uchazečů, doplnili telefonicky nebo při osobním setkání chybějící informace a přidělili každému z přihlášených bodové ohodnocení. Konečný výběr nominantů provedli členové čela kandidátky na schůzce.

Komise pro dopravu

• 1 přihlášený uchazeč
  • vybrán Ing. Vojtěch Jirsa, Ph.D. – dopravní urbanista, působící na Univerzitě Pardubice, pirátský zastupitel

Komise pro cestovní ruch