Kateřina Fialová (* 1988) pochází z učitelské rodiny, sama také již několik let ve školství působí - dříve jako vychovatelka, nyní jako PR poradkyně. Do Pardubic se dostala díky studiu ekonomie na místní univerzitě. Po získání bakalářského titulu žila v Londýně a v Praze, kde pracovala jako projektová manažerka. Nabyté pracovní zkušenosti ji vedly k založení vlastní živnosti a práci marketingové poradkyně.

Kateřina Fialová

Nyní bydlí v Pardubicích V na Skřivánku. Všímá si svého okolí a chce dělat vše pro to, aby bylo lepší a hezčí. Je to akční žena, která ráda jezdí na výlety po Česku i po světě, na kole, autem, vlakem i pěšky. Stará se o tříletou holčičku, kterou byla nějakou dobu nucena živit sama. Ví, že to není jednoduché, a jakákoli sociální pomoc je v takové situaci nezbytná.

Kromě pomoci samoživitelům a samoživitelkám a dostupného bydlení pro všechny je pro Kateřinu velkým tématem modernizace školství. Tomu se chce i politicky věnovat. Bude prosazovat lepší dostupnost mateřských škol, debatu nad velikostí tříd v ZŠ i MŠ, vzdělávání učitelů i osvětu o nových vzdělávacích přístupech (např. slovní hodnocení, výuka v tematických celcích, spolupráce žáků v týmech) mezi rodiči a veřejností.