Lukáš Havlena

marketingový a změnový manažer, člen komise pro strategii obvodu

Ing. Lukáš Havlena (* 1983) je dvojkou pirátské kandidátky na magistrát Pardubic. Vedoucí marketingu a změnový manažer se zkušenostmi z předních českých firem působí ve strategické komisi Pardubic V – Dukly.

U Pirátů Lukáš od roku 2020 vede pardubické sdružení a spolu se ženou se věnuje jeho komunikaci. V komunální politice chce využít poznatky z oblasti managementu změn, které načerpal v O2, Mladé Frontě, reklamní agentuře Young&Rubicam nebo Siemensu.

P1020451

Lukáš by rád rozhodování města otevřel jeho vlastním obyvatelům. Namísto zájmů jednotlivců a velkých firem by se politici měli řídit stanovisky vlastních odborných orgánů. A skutečně se zajímat o to, co chtějí lidé, občané. Na Dukle proto hlasitě advokoval za větší transparenci a zapojení obyvatel do příprav revitalizace vnitrobloku „Háčko“ a také se postavil za obchodníky na Dukle, kteří v obavách z prodeje svých provozoven spustili petiční akci.

Lukáš vystudoval podnikovou ekonomiku a management na Podnikohospodářské fakultě VŠE. Pochází z Krnova, odkud si přivezl svůj přízvuk a před usazením se ženou podnikl roční cestu kolem světa, kde na třech kontinentech nasával dobrou i nechtěnou inspiraci, aby nakonec zjistil, že nejlíp je prostě v Pardubicích. Nevypadá na to, ale je velkým fanouškem metalové hudby, bubnuje a čte a fantasy.

Lukáš Havlena

Pirátská strana