JUDr. Lucie Procházková, Ph.D.

Lucie Procházková (* 27. listopadu 1984) je rodačkou z Moravské Třebové, ale od útlého dětství bydlí po celý svůj život (s výjimkou cca tříletého plzeňského období) v Pardubicích. Nikdy nebyla členkou žádné politické strany, teprve pirátská politika ji oslovila natolik, že se stala registrovaným příznivcem Pirátské strany.

Magisterské i doktorské studium absolvovala na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde získala doktorát v oboru Právo životního prostředí. Pracovní zkušenosti získávala zejména v legislativním odboru Ministerstva životního prostředí a později na Krajském úřadě Pardubického kraje, krátkodobě (brigády, stáže, dobrovolnická činnost) též např. v Ekologickém právním servisu, v Advokátní kanceláři Slezák a partneři v Hradci Králové, v Parlamentním institutu.

Má dvě malé děti, je s nimi nyní na rodičovské dovolené. Současně pomáhá na menší úvazek pirátskému poslanci Mikuláši Ferjenčíkovi jako jeho regionální asistentka (organizace programu v Pardubickém kraji, provoz pardubické kanceláře, příprava odborných podkladů pro jednání poslanecké sněmovny a jejích výborů) a na české pobočce jedné slovenské vysoké školy vyučuje zdravotní sestry a sociální pracovníky právnické předměty.

Za důležitý zdroj svých zkušeností a životních postojů považuje také činnost v Junáku - českém skautu, z.s., kde nyní vede oddíl rodičů s dětmi, je členkou ústředního orgánu - rozhodčí a smírčí komise spolku a věnuje se vzdělávání činovníků a činovnic.