Mgr. Jiří Čáslavka

Jiří Čáslavka (*15.7.1972) v současné době trochu utlumil svoje pracovní aktivity, aby se mohl starat o svoji nemocnou dceru (pracuje jako ekonom v dětském domově a externě spolupracuje s několika think-tanky). Dříve působil v analytickém centru Glopolis, kde vedl sekci ekonomických a finančních politik. Byl členem správní rady bruselského think-tanku Eurodad a Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nevládní organizace. Působil jako poradce Karla Schwarzenberga na Ministerstvu zahraničí, účastnil se mnoha rozvojových výzkumných projektů, mj. v rámci mise OSN ve Východním Timoru. Manažerské zkušenosti získal na několika významných postech, například jako regionální ředitel pro Střední Evropu a Balkán v mezinárodní firmě podnikající v oboru informačních technologií.

V minulosti byl členem Strany zelených a TOP 09. Svoji spolupráci s Piráty zatím zvažuje pouze na komunální úrovni v Pardubicích kvůli lidem, se kterými dlouhodobě sdílí podobný pohled na správu věcí veřejných v místě, kde žije.