Ing. Dominik Bečka

Dominik Bečka (* 20. srpna 1991) je zastupitelem městského obvodu Pardubice I. Je členem Pirátů Pardubicko, od listopadu 2018 do srpna 2019 pomáhal rozjet samostatné místní sdružení jako jeho předseda. Aktivně se účastnil kampaně ke komunálním volbám 2018, ve kterých Piráti získali 11 % a pět zastupitelských mandátů, na přelomu minulého a letošního roku se účastnil kampaně za vyhlášení místního referenda o kontroverzní stavbě fotbalového stadionu Nechci stadion na dluh!, která se přes neúspěch stala jednou z nejrozsáhlejších petičních akcí v historii Pardubic. V současnosti Pirátům pomáhá v mediálních i odborných záležitostech.

Dominik žije v centru Pardubic se svou ženou. Pracuje jako manažer řízení rizik v pojišťovně, v minulosti se věnoval bankovnictví a copywritingu. Vystudoval bankovnictví a veřejné rozpočty na Fakultě financí a účetnictví VŠE. O českou a americkou politiku se zajímá dlouhodobě, za svých studií se zároveň zapojil do kampaní k referendu o zákazu hazardu, či předchozím komunálním volbám za koalici Strany zelených, Pirátů a nezávislých na Praze 7.