Otevřená výzva do komisí a výborů 2022

11. října 2022
Otevřená výzva do komisí a výborů 2022

Výběr kandidátů na námi obsazované pozice bude jako vždy probíhat zcela transparentně. Hledáme celkem 11 zapálených lidí různých kvalifikací pro 2 výbory a 9 komisí rady města. Přihlášky i postup výběru vyvěsíme na naše fórum. Díky veřejné kontrole budou tak rozhodovat odborné kvality a zkušenosti kandidátů, ne jejich vazby na politiky. Tento postup jsme zakotvili v naší povolební strategii, která je závazným dokumentem pro povolební vyjednávání.

Z čeho můžete vybírat...

Magistrát

Výbory: kontrolní a finanční

Komise: pro dopravu, pro architekturu a urbanismus, pro sociální a zdravotní věci, pro životní prostředí, pro byty a nebyty, pro sport, pro rodinu a děti, pro cestovní ruch, pro výchovu a vzdělávání, pro bezpečnost a prevenci kriminality, pro strategii a smart city, pro pozemky a reklamu, kulturní komitét pro udělení ocenění města

Našli jste oblast blízkou vaší kvalifikaci?

Do středy 23.10. vyplňte formulář, který najdete ZDE.

A nakonec bychom chtěli ze srdce poděkovat všem, kteří za Pirátskou stranu v minulém období v komisích a výborech působili. Doufáme, že se alespoň některé známé tváře znovu ve výběrovém řízení objeví :)

Další podobné články

Pardubická Stoka? Piráti a Zelení žádají konec politiků, kteří jsou v hledáčku policie

Na pardubickém magistrátu zasáhla Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) s podezřením na manipulaci veřejných zakázek. Piráti a Zelení vyzývají exprimátora Martina Charváta (ANO) a další aktéry kauzy k odstoupení ze všech veřejných funkcí a vedení Rozvojového fondu Pardubice (RFP) ovládané ANO k rezignaci. Jinak zváží hlasování o konci ANO ve vedení města.

Piráti podali podnět na ÚOHS. Mají pochybnosti o regulérnosti veřejné zakázky na pátém městském obvodě

Městský obvod Pardubice V čelí přezkumu svého postupu při zadávání veřejné zakázky „Relaxační zóna Stará plovárna", kterou dříve vyhlásil. Pirátský zastupitel a předseda kontrolního výboru městského obvodu Pardubice V Filip Vařecha totiž podal podnět na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže z důvodů vážných pochybností o její regulérnosti.

Piráti naprosto nestandardní zacházení s územním plánem nepodpoří. Radní si musí ujasnit, zda město řídí Nadrchal nebo Dědek

V pondělí mají zastupitelé Pardubic údajně rozhodnout o zahájení změny územního plánu pro stavbu nové hokejové arény. „Oficiálně to zastupitelstvo neví. Na programu takový bod nemá, žádný návrh ani podklady radní nepředložili. Zato se čile vyjadřují v kuloárech nebo pro média. O řádnou komunikaci se zastupiteli ani občany Pardubic zjevně nestojí,“ podotýká předseda zastupitelského klubu Pirátů Vojtěch Jirsa.