Novým zastupitelem Pardubic se stane Dominik Bečka, nahradí Ivanu Böhmovou

17. března 2023
Novým zastupitelem Pardubic se stane Dominik Bečka, nahradí Ivanu Böhmovou

„Pardubice se rozvíjí leckdy nahodile, bezohledně ke stávajícím obyvatelům a zbytečně draze nebo rizikově pro městskou kasu. Právě v hospodaření a ve veřejném prostoru koalice s nejtěsnější většinou často jen lepí, co se dá. Potřebují aktivní opozici, jsem připraven ji posílit,“ říká ke svým prioritám Dominik Bečka, který se ve svých 31 letech stane nejmladším zastupitelem města v tomto volebním období.

Dominik Bečka je výrazným zastupitelem prvního obvodu a předsedou Pirátů Pardubicko. Profesně řídí tržní rizika v pojišťovně, má přes 6 let zkušeností ve finančním sektoru. Vystudoval bankovnictví a veřejné rozpočty na Fakultě financí a účetnictví pražské VŠE. Veřejným financím se věnuje také jako externí člen finančního výboru kraje. Na kandidátce pro komunální volby 2022 byl na čtvrtém místě.

V hospodaření a ve veřejném prostoru koalice s nejtěsnější většinou často jen lepí, co se dá. Potřebují aktivní opozici, jsem připraven ji posílit.

V zastupitelských lavicích nahradí pedagožku Ivanu Böhmovou, která se již od minulého volebního období aktivně věnovala školství, sportu a sociální politice. Spolu se svou rodinou využila pracovní nabídku v zahraničí, která přišla po loňských volbách. „Je to výzva a příležitost zvýšit svou kvalifikaci a jazykovou vybavenost. Čeká mě třeba stáž v Evropském parlamentu. Z Pardubic rozhodně nezmizím, svým kolegům budu pomáhat i na dálku. Mandátu se dočasně vzdát nejde. Předávám ho ale s klidem, protože na mé místo nastoupí právě Dominik,“ říká Ivana Böhmová.

„Post zastupitele je pro mě službou mým sousedům a chci ji dělat naprosto otevřeně. Proto o své práci pravidelně píšu, zveřejním svůj kalendář, příjmy z veřejných rozpočtů a kontakty. Tak, jak by naši veřejní zástupci měli pracovat běžně,“ popisuje Bečka. Zastupitelský slib složí na nejbližším zasedání 20. března.

Další podobné články

Pardubáci z Dukly, Višňovky, Skřivánku, Jesničánek a Dražkovic získali možnost spolurozhodovat o podobě městského obvodu

Pardubice, 16. května – V Pardubicích na pátém městském obvodě zastupitelstvo na návrh klubu Zelení a Piráti schválilo start pilotního ročníku „participativního rozpočtu“. Tento nástroj umožní občanům přímo rozhodnout o tom, na jaké projekty se využije část peněz v rozpočtu. Nyní veřejnost rozhoduje o názvu celé akce.

Pardubice pronajímají billboardy za pakatel. Problém je ale jinde, říkají Zelení a Piráti

Trvalo léta, než si někdo posvítil si na podmínky, za kterých se v Pardubicích pronajímají billboardy na městských pozemcích. Zelení a Piráti to teď udělali. Co našli, se dalo čekat: zastaralé smlouvy často z přelomu tisíciletí a směšné ceny nájemného. Má tedy město reklamu zdražit? „Máme lepší nápad,“ říká zastupitel Robert Hrdina za Zelené.

Piráti podali podnět na ÚOHS. Mají pochybnosti o regulérnosti veřejné zakázky na pátém městském obvodě

Městský obvod Pardubice V čelí přezkumu svého postupu při zadávání veřejné zakázky „Relaxační zóna Stará plovárna", kterou dříve vyhlásil. Pirátský zastupitel a předseda kontrolního výboru městského obvodu Pardubice V Filip Vařecha totiž podal podnět na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže z důvodů vážných pochybností o její regulérnosti.